diumenge, 13 de juny del 2010

Les eleccions del Barça són qüestió d'estat?

Sabem que el Barça és més que un club. Sabem que el futbol mou a molta gent. Però unes eleccions a president del FC Barcelona han de monopolitzar la programació d'una televisió publica autonòmica com TV3? Des del meu punt de vista, no, o almenys, no d'aquesta manera.

TV3 ha dedicat molts minuts a la informació de les eleccions del Barça durant les últimes setmanes. Als Telenotícies, fins i tot més temps que a esdeveniments molt més importants que han estat succeint a Catalunya, Espanya i al món. Divendres, tot un prime time dedicat al debat entre els quatre candida
ts (amb només un 11,4% de share, 5/8 punts per sota del que acostuma a treure TV3 en divendres). I avui diumenge, hores i hores de programació dedicades al Barça i un ampli desplegament de mitjans tècnics i humans per cobrir la victòria de Sandro Rosell.

TV3 ha emès un especial Eleccions, com si d'unes eleccions autonòmiques es tractés. Fins i tot, una enquesta feta a peu d'urna amb el seu compte enrere corresponent. TN Migdia i TN Vespre amb les eleccions del Barça com a primer titular.... Ara bé, en aquestes eleccions només poden votar 118.000 socis. Què passa amb la resta de catalans? Alguns estaven esperant a que arribés el diumenge per veure el 30 minuts o Ventdelplà, per conèixer què havia passat a Flandes o potser ni tan sols tenien intenció de sintonitzar TV3, però és normal que els catalans no hagin tingut una altra opció que empassar-se aquesta eufòria blaugrana? En temps de crisi i de retallades, aquests diners no es podrien haver gastat en alguna altra cosa? En el fons, tothom sabia que Sandro seria el guanyador. No hi havia gaire emoció.

Tot i això, un excel·lent per la feina feta pels professionals d'esports de TV3. Omplir tantes hores amb televisió de qualitat, connexions en directe, infografismes de primer nivell... no és fàcil, i ho han fet bé. Ara bé, caldria replantejar-se si aquest és el model de TV3. És la teva? És la nostra? O és la tele dels del Barça?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada