dimecres, 19 de maig del 2010

Hoy se sube a la Noria, José Blanco...

Dissabte a la nit, el programa La noria de Jordi González a Telecinco va sorprendre amb el seu convidat: el ministre de Foment i vicesecretari general del PSOE José Blanco. El govern socialista de Zapatero està vivint un dels seus pitjors moments, com a conseqüència de la retallada en polítiques socials que ha pres el govern i la polèmica reducció del sou dels funcionaris. Doncs bé, Blanco s'asseia a La noria amb totes les mirades posades, no només pel que anava a dir sinó per l'elecció del programa.

El mateix dissabte, alguns mitjans ja anunciaven la presència del ministre a Telecinco per donar detalls del pla socialista. ABC, per exemple, qualificava de "controvertit" aquest programa i el definia com "especializado en información del corazón y en escándalos del alto voltaje, pero que en cada emisión libra una tertulia política". També ho feien altres mitjans digitals, com La huella digital que deia que "es insólito que por primera vez un ministro español acuda a un programa escorado hacia el griterío y los asuntos del corazón para explicar un asunto de Estado tan serio y preocupante. Sorprende, además, que parte del Gobierno (el presidente, dos vicepresidentas y cinco ministros) no acudan el próximo miércoles a la sesión de control del Congreso y sí lo haga hoy un ministro a un programa como La Noria", entre d'altres.

Dissabte a la nit, l'entrevista al programa va ser molt tranquil·la. Blanco es va sotmetre a les preguntes de Jordi González i dels tertulians Isabel Durán (molt afí al PP) i d'Enric Sopena (afí al PSOE). Va tenir alguna pregunta complicada però davant la magnitud de la decisió presa per Zapatero, no van ser excessivament durs amb ell. De fet, fins i tot va haver-hi temps per preguntes més personals, d'experiències viscudes... En dies posteriors, els mitjans analitzaven l'entrevista: de diferent forma: l'Avui ho considerava una neteja d'imatge, El Punt defensava que el ministre hagués volgut anar a La noria i no a un altre programa de debat, l'ABC i El Mundo només valoraven les respostes de Blanco...

Però José Blanco havia d'anar a La Noria? Alguns han criticat que el ministre assisteixi a un programa de la mateixa productora i cadena que Sálvame, ja que consideren que no és un programa adequat a l'entrevista que s'havia de sotmetre. Altres, en canvi, defensaven el programa de Jordi González, ja que tot i que també parlin habitualment de personatges del cor, d'Isabel Pantoja i dels concursants de Gran Hermano, també és cert que cada dissabte la mesa política és una de les seccions més seguides del programa. Precisament, una de les crítiques que se li poden fer és que aquest debat estigui tan bipolaritzat entre els tertulians del PP i el PSOE, amb postures molt enfrontades i tertulians molt polèmics que aconsegueixen incrementar l'audiència del programa.

Finalment, el mateix Blanco es va referir a aquesta polèmica. José Blanco va defensar que els polítics han d'anar a donar explicacions a allà on està el poble, i va recordar que La Noria era un dels programes amb més audiència de la graella televisiva a l'Estat. Dissabte passat, La noria va aconseguir de mitjana un 17,1% de share i 1.907.000 espectadors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada